Hieronder vindt u een overzicht van verschillende veel gestelde tattoo vragen. U kunt simpelweg op de vraag klikken en het antwoord komt tevoorschijn. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!
Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn.
Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.
Het klopt inderdaad dat het lichaam ‘went’ aan de gevoeligheid van het tatoeëren. De ‘stress’ die het tatoeëren voor het lichaam veroorzaakt zorgt namelijk voor een toename van adrenaline en endorfine (hormonen). Deze piek van hormonen zorgt ervoor dat de pijnervaring tijdens het tatoeëren na een bepaalde tijd zal verminderen.
Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 2 á 3 maanden. Na deze tijd is de tatoeage volledig genezen en kan deze waar nodig bijgewerkt worden.
Uiteraard is dit een keuze die u zelf maakt, maar wij adviseren bij Tattoo Bob om minimaal 6 weken te wachten met zwemmen.
Na het zetten van een tatoeage mag u zeker zonnen. Het is echter aan te raden om de eerste weken de tatoeage tijdens het zonnen (zowel in de natuurlijke zon of onder de zonnebank) af te dekken. Dit doet u minimaal 4 weken. Na deze 4 weken is het aan te raden om de tatoeage altijd in te smeren met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Dit voorkomt eventuele schade van de zon aan uw tatoeage.
Voor het zetten van tatoeages en alle andere afspraken dient u een afspraak te maken. Voor het zetten van piercings kunt u zonder afspraak terecht. U wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen. Tatoeages welke gezet zijn door ons kunnen op dinsdag, woensdag en donderdag GRATIS worden bijgekleurd.
Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden VOOR het plaatsen van een tatoeage.
Naast het vermijden van drugs, alcohol en/of andere bloed verdunnende middelen is het belangrijk goed te eten voor het zetten van de tatoeage. Voor de zekerheid kunt u iets te eten of drinken mee nemen waar suikers in zitten.
Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Hiermee kunt u vaak beter ontspannen en is de pijnervaring minder.
Breng voor het zetten van de tatoeage de tatoeëerder ALTIJD op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken.
Om dit te bepalen zullen wij eerst de huid moeten beoordelen. In de meeste gevallen is het zeker mogelijk om over een litteken te tatoeëren. Wel is het van belang dat het litteken minimaal 6 maanden oud is!
De prijs voor een tatoeage is moeilijk te geven via internet. De prijs van een tatoeage hangt namelijk af van verschillende factoren zoals de grootte, plaats en het ontwerp. Wilt u graag een prijsindicatie? Mail of kom langs in onze winkel! Ons emailadres is: info@tattoobob.nl.
Bij Tattoo Bob tatoeëren wij vanaf 16 jaar. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee.
Nee, als u zwanger bent wordt het door de GGD afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit in verband met een verhoogde gevoeligheid voor infecties.
Betaling kan door middel van contant geld, pinnen of met uw creditcard.
JA! Tattoo Bob is in het bezit van een GGD-vergunning en werkt volledig volgens de landelijke richtlijnen van veilig tatoeëren. Piercing- of tattooshops met de vergunning van de GGD worden regelmatig gecontroleerd op apparatuur, werkwijze en hygiëne.
Sinds 1 juni 2007 geldt het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die tatoeëert en piercings zet hygiënisch moet werken en een vergunning moet hebben. Een vergunning wordt alleen verleend als de tatoeëerder, piercer of behandelaar zich houdt aan allerlei hygiëneregels. Wij zijn in bezit van 2 autoclaven en 2 ultrasoons. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden en wij werken met Nitril onderzoekshandschoenen. Alle materialen die aangeraakt worden tijdens het tatoeëren zijn in plastic verpakt. Na het tatoeëren wordt de ruimte huishoudelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Nee, tatoeëren met as is nog niet goedgekeurd.
Nee, het is niet mogelijk om een tijdelijke tatoeage te zetten. Vaak blijven er ‘resten’ van de tatoeage achter in de huid waardoor de tatoeage dus niet tijdelijk is maar permanent.
Over het algemeen is ongeveer 4 uur het maximale omdat na deze tijd de huid gevoelig kan gaan worden.
Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage, piercing of permanente make-up aan te laten brengen.